Go Back

Knækbrød

Køkken: Dansk

Ingredienser

  • 1 dl Havregryn
  • 1 dl Sesamfrø
  • 1 dl Hørfrø
  • 1 dl Solsikkekerner
  • 1 dl Græskarkerner
  • 3,5 dl Hvedemel
  • 2 dl Vand
  • 1 dl Olivenolie
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Salt

Sådan gør du

  • Evt. ekstra salt til at drysse med.
  • Sæt ovnen på 200°.
  • Kom vand og olivenolie i en stor skål. Bland de tørre ingredienser, kom dem i skålen og saml dejen.
  • Del den i to og form hver del til en firkant, så godt det nu kan lade sig gøre.
  • Læg hver del mellem to stykker bagepapir og rul dem tyndt ud.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir og sæt den udrullede dej plus bagepapir på en plade.
  • Skær knækbrødene ud i rektangler med en skarp kniv.
  • Bag knækbrødene i 15-20 minutter eller til de er smukt gyldne. Lad dem køle lidt af.