Porretærte
Lækker nem porretærte
Antal: 4
Ingredienser
Tærtedejen:
- 150 g Hvedemel
- 150 g Grahamsmel
- 140 g Smør
- 2-3 spsk Vand
- lidt salt
Fyld:
- 150-200 g Kogt skinke i strimler
- 400-600 g Porre
- 200 g Mozzarella, revet eller
- 3 spsk Parmesan ost +
- 100 g Mozzarella, revet
- 6 stk Æg
- 2,5 dl Fløde 38%
- 2,5 dl Vand
- salt og peber
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne minus vandt til tærtedejen i en skål. Bland det og tilsæt den vandet lidt ad gangen. Der skal kun bruges den mængde vand der får dejen til at hænge sammen.
- Når dejen er færdig hviler den ca. 15. min. inden den rulles ud og tærteformen (28-32 cm) beklædes.
- Skyl og skær porrene i skiver. Pisk fløde, mælk, æg, salt og peber sammen i en skål + evt. parmasan.
- Fordel skinkestrimlerne i ovenpå tærtebunden. Fordel derefter ca halvdelen af mozzarellaen over skinken (kun hvis der anvendes 200 g mozzarella).
- Bag ved 200 grader alm. ovn i ca. 1 time.