Porretærte

Porretærte

Lækker nem porretærte
Køkken: Dansk
Antal: 4

Ingredienser

Tærtedejen:

  • 150 g Hvedemel
  • 150 g Grahamsmel
  • 140 g Smør
  • 2-3 spsk Vand
  • lidt salt

Fyld:

  • 150-200 g Kogt skinke i strimler
  • 400-600 g Porre
  • 200 g Mozzarella, revet eller
  • 3 spsk Parmesan ost +
  • 100 g Mozzarella, revet
  • 6 stk Æg
  • 2,5 dl Fløde 38%
  • 2,5 dl Vand
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne minus vandt til tærtedejen i en skål. Bland det og tilsæt den vandet lidt ad gangen. Der skal kun bruges den mængde vand der får dejen til at hænge sammen.
  • Når dejen er færdig hviler den ca. 15. min. inden den rulles ud og tærteformen (28-32 cm) beklædes.
  • Skyl og skær porrene i skiver. Pisk fløde, mælk, æg, salt og peber sammen i en skål + evt. parmasan.
  • Fordel skinkestrimlerne i ovenpå tærtebunden. Fordel derefter ca halvdelen af mozzarellaen over skinken (kun hvis der anvendes 200 g mozzarella).
  • Bag ved 200 grader alm. ovn i ca. 1 time.

Mette

Skriv et svar